Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 09. 2011. | Komentara: 0

Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da socijaldemokratija kao ideologija prolazi kroz tranzicioni period.

- Međutim, kao i ostale ideologije, socijaldemokratija mora sebi postaviti određena pitanja i mora se menjati i prilagođavati novonastaloj situaciji.

Maja Sedlarević

Zbog toga smo u Skupštini AP Vojvodine okupili vrsne stručnjake da na najbolji i najkvalifikovaniji način razgovaramo o tome šta je socijaldemokratija danas, kako u Evropi, tako i kod nas - rekla je Maja Sedlarević na okruglom stolu "Kriza levice-izazov ideologiji" u Novom Sadu. Ona je iskazala uverenje da će iz današnjih izlaganja učesnika nastati kvalitetna literatura iz koje će mnogo toga moći da se nauči i razjasni.Predsednik Vojvođanske politikološke asocijacije Duško Radosavljević rekao je da je cilj okruglog stola razgovor o sveopštoj krizi i ulozi levice u toj krizi, odnosno o mogućnostima stvaranja jednog novog ideološkog obrasca. Na okruglom stolu bilo je reči o budućnosti i perspektivi moderne evropske levice, kao i o dosadašnjim iskustvima evropskih i zemalja iz regiona sa tom ideologijom. Okrugli sto su organizovali Vojvođanska politikološka asocijacija i Redakcija trećeg programa Radio Beograda, uz podršku Skupštine Vojvodine.

(RTV, 23. 09. 2011.)

 




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook