Sramno skidanje imena Elektrovojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2017. | Komentara: 0

Sramno skidanje imena Elektrovojvodine

Novi Sad, 17. januar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sramno skidanje neonskog naziva „Elektrovojvodina“ sa zgrade Elektrovojvodine na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu i zahteva da se ta reklama vrati.

LSV
 
Godinama unazad, dan po dan, protivnici vojvođanske autonomije čine sve kako bi uništili i samo ime Vojvodine. 
 
Zato nije bilo dovoljno samo centralizovati imovinu i novac „Elektrovojvodine“. 

Zato nije bilo dovoljno ugasiti preduzeće koje je uspešno poslovalo preko pola veka, koje je najviše ulagalo u investicije i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije pa samim tim imalo i najbolju naplatu od svih drugih sistema u EPS-u.

Zato nije bilo dovoljno ostaviti stručnjake i inženjere koji su decenije proveli brinući o razvoju tog preduzeća i mlade ljude koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, da sede u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama.
 
Smetala je i neonska reklama „Elektrovojvodine“ jer podseća na časnu i bogatu istoriju tog preduzeća i vreme pune autonomije kada se u Vojvodini živelo puno bolje nego danas. 
 
Svima onima koji su doprineli ili se raduju skidanju jednog od obeležja najintenzivnijeg razvoja Novog Sada i Vojvodine LSV poručuje da će pre ili kasnije ime „Elektrovojvodine“ biti vraćeno isto tako kako je i skinuto.
 
Takođe, podsećamo na činjenicu da reorganizaciju EPS-a, koja je najavljivana i sprovedena uz obećanje velikih ušteda, prate afere i štete. 

Krajnji je trenutak da se priznaju i isprave promašaji u reorganizaciji EPS i da se sistem decentralizuje. 

To podrazumeva i da se „Elektrovojvodini“ vrati status koji je imala - preduzeća koja je zaduženo za razvoj i održavanje elektrodistributivnog sistema i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.
 
Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini AP Vojvodine
Robert Kolar  



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook