Srbija puna obećanja, leda i rupa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 01. 2017. | Komentara: 0

Srbija puna obećanja, leda i rupa

Novi Sad, 15. januar 2017 - Zimi su najvidljiviji svi nedostaci sabraćajne mreže u Republici Srbiji, koji dokazuju da nadležni samo obećavaju i to je jedino što rade. U prilog tome govore loši putevi, dotrajale željezničke pruge kao i neiskorišćenost rečnog saobraćaja.

LSV

Loši putevi se isto tako loše čiste od snega i leda, a  najave o mirnoj zimi na putevima, koje je pred Novi godinu dao v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, pokazale su se nerealnim.

Isto tako loše je i na rekama, a o tome svedoči i haos koji je led napravio na Dunavu kod Zemunskog keja, kada je santa leda oštetila veliki broj splavova i načinila veliku materijalnu štetu.

Tisa i banatski vodotoci i dalje su pod ledom kao i deo Save. Čime su nadležni poentirali u nesposobnosti. Najava da će ledolomci iz Mađarske priteći u pomoć samo je akcenat na njihovim propustima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje na ove probleme i insistira na ozbiljnijem pristupu održavanja celokupne saobraćajne mreže u Srbiji.

Država nije toliko siromašna da joj mreža puteva, pruga, reka i kanala bude održavana na nivou Srednjeg veka!

U čitavu ovi priču može se uključiti i obećanje koje je tačno pre dve godine dao predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Govoreći o rokovima za modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta Nikolić je obećao da će radovi biti gotovi za dve godine, odnosno januara 2017.godine.

Stigao je i januar, a radovi na pruzi nisu ni počeli.

Gospodo, vreme je za rad, a ne samo za obećanja!

 

Branislav Knežević
član Glavnom odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook