Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović upitao je danas članove Pokrajinske vlade šta su resorni sekretarijati i pokrajinska preduzeća učinili povodom izlivanja nafte i naftnih derivata u Kikindi i otkrivanja počinilaca.

lsv

Jovanović je na sednici Skupštine AP Vojvodine, u delu koji je predviđen za pitanja poslanika, ukazao da se u medijima pojavila informacija da je u ponedeljak, 26. septembra došlo do izlivanja ogromne količine nafte i naftnih derivata u kanalizaciji u gradu Kikindi. Istakao je da su u JP „Kikinda“, koji su to uočili, izlivanje počinili nepoznati počinioci. Pomenuta kanalizacija se izliva u sistem kanala Dunav-Tisa-Dunav i sada predstavlja veliku opasnost po životnu sredinu.

- Šta je Pokrajinska vlada, zajedno sa dva resorna sekretarijata – Sekretarijatom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i sa Sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine – kao i JVP „Vode Vojvodine“ preduzela da se otkrije ko je ispustio ove opasne materije i kako je do toga došlo? Takođe, šta je preduzeto da se počinioci kazne u skladu sa zakonom i propisima i da li su sagledane eventualne štete po životnu sredinu? I koje su mere preduzete da su one otkriju? – upitao je poslanik LSV.

(BILSV, 28.09.2016)




Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook