Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović upitao je danas članove Pokrajinske vlade šta su resorni sekretarijati i pokrajinska preduzeća učinili povodom izlivanja nafte i naftnih derivata u Kikindi i otkrivanja počinilaca.

lsv

Jovanović je na sednici Skupštine AP Vojvodine, u delu koji je predviđen za pitanja poslanika, ukazao da se u medijima pojavila informacija da je u ponedeljak, 26. septembra došlo do izlivanja ogromne količine nafte i naftnih derivata u kanalizaciji u gradu Kikindi. Istakao je da su u JP „Kikinda“, koji su to uočili, izlivanje počinili nepoznati počinioci. Pomenuta kanalizacija se izliva u sistem kanala Dunav-Tisa-Dunav i sada predstavlja veliku opasnost po životnu sredinu.

- Šta je Pokrajinska vlada, zajedno sa dva resorna sekretarijata – Sekretarijatom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i sa Sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine – kao i JVP „Vode Vojvodine“ preduzela da se otkrije ko je ispustio ove opasne materije i kako je do toga došlo? Takođe, šta je preduzeto da se počinioci kazne u skladu sa zakonom i propisima i da li su sagledane eventualne štete po životnu sredinu? I koje su mere preduzete da su one otkriju? – upitao je poslanik LSV.

(BILSV, 28.09.2016)




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook