Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović upitao je danas članove Pokrajinske vlade šta su resorni sekretarijati i pokrajinska preduzeća učinili povodom izlivanja nafte i naftnih derivata u Kikindi i otkrivanja počinilaca.

lsv

Jovanović je na sednici Skupštine AP Vojvodine, u delu koji je predviđen za pitanja poslanika, ukazao da se u medijima pojavila informacija da je u ponedeljak, 26. septembra došlo do izlivanja ogromne količine nafte i naftnih derivata u kanalizaciji u gradu Kikindi. Istakao je da su u JP „Kikinda“, koji su to uočili, izlivanje počinili nepoznati počinioci. Pomenuta kanalizacija se izliva u sistem kanala Dunav-Tisa-Dunav i sada predstavlja veliku opasnost po životnu sredinu.

- Šta je Pokrajinska vlada, zajedno sa dva resorna sekretarijata – Sekretarijatom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i sa Sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine – kao i JVP „Vode Vojvodine“ preduzela da se otkrije ko je ispustio ove opasne materije i kako je do toga došlo? Takođe, šta je preduzeto da se počinioci kazne u skladu sa zakonom i propisima i da li su sagledane eventualne štete po životnu sredinu? I koje su mere preduzete da su one otkriju? – upitao je poslanik LSV.

(BILSV, 28.09.2016)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook