Stranke nisu spremne da povere poslaničke mandate ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Stranke nisu spremne da povere poslaničke mandate ženama

NOVI SAD - Uoči parlamentarnih izbora najavljivano je da će u budućem sazivu Republičkog parlamenta trećina poslanika biti žene, javlja RTS i konstatuje da je, nakon što su mandati podeljeni, jasno da će ih u poslaničkim klupama ipak biti manje.

Aleksandra Jerkov

Kako se navodi, Zakon o izboru narodnih poslanika ne predviđa da ženu koja ode iz parlamenta nasledi žena, već prvi slobodan kandidat sa liste. Povećanje broja žena na izbornim listama zatražile su amandmanom prošle godine poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga, kako bi u parlamentu bilo 30 odsto žena.

- To pokazuje da iako postoje zakonski okviri, iako postoje kvote iako postoje norme, stranke nisu spremne da povere poslaničke mandate ženama da ih postave na mesta odlučivanja i da očigledno nalaze način da se bore da zaista u našim skupštinama na svim nivoima i imamo faktički trećinu žena - smatra Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 12.06.2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook