Svakom detetu omogućiti da se bavi sportom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 30. 11. 2012. | Komentara: 0

Svakom detetu omogućiti da se bavi sportom

JABUKA – Deca nemaju boljeg i sigurnijeg mesta za bavljenjem fizičkom aktivnoću od školskog dvorišta. Ne treba svi da budu vrhunski sportisti u klubovima, ali svakom detetu treba omogućiti da se aktivno uključi u sportski život i da bude okruženo zdravom atmosferom - rekla je pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu na današnjem svečanom otvaranju terena za mali fudbal na veštačkoj travi u Osnovnoj školi „Goce Delčev" u Jabuci.

LSV

Ona je istakla da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržava izgradnju sportskih terena širom Vojvodine, jer je to u potpunosti usklađeno sa osnovnom strategijom Sekretarijata u oblasti razvoja školskog sporta.

- Moramo naglasiti i činjenicu da jedno malo mesto kao što je Jabuka, pored dobrih sportskih rezultata koje postižu mladi odavde, na kojima bi pozavidele i mnoge veće i urbanije sredine, ima i sjajne rezultate u drugim oblastima obrazovanja. Tu pre svega mislim na ovogodišnjeg laureata Vlade AP Vojvodine za najuspešnije darovite učenike u našoj pokrajini za 2012. godinu, učenicu OŠ „Goce Delčev" Martu Bošnjak - istakla je Čobanu.

Pokrajinska sekretarka Marinika Čobanu danas je otvorila i multifunkcionalni teren za odbojku i košarku u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce".

- „Kada smo prvi put razgovarali sa direktorkom ove ustanove, nakon podnošenja zahteva za izgradnju multifunkcionalnog teren u okviru Doma „Srce", ukazano nam je na činjenicu da su njihova vrata uvek otvorena, i da meštani sela Jabuka često dolaze u Dom, kako zbog pomoći korisnicima, tako i da ovde provedu svoje slobodno vreme. Zbog toga su napravljena dva različita terena u Jabuci, kako bismo meštanima pružili što više različitih mogućnosti za bavljenje fizičkom aktivnosti – naglasila je ona.

Čobanu je dodala da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ovakvim ulaganjima želi da školsku sportsku infrastrukturu dovede na zadovoljavajući nivo, kako u okviru školskih sportskih sekcija, tako i za sve ljubitelje sporta i rekreativce koji žele da se bave kvalitetnim sadržajima. Ona je napomenula da će Sekretarijat i u narednom periodu podržati izgradnju ovakvih terena.

Podsetimo, nedavno su u Južnobanatskom okrugu otvoreni tereni i u Mesnoj zajednici Vojlovica i pančevačkoj Gimnaziji „Uroš Predić".

(BILSV, 30.11.2012)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook