Svi ligaši na bezbednom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 2

Svi ligaši na bezbednom

11:40 BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – I poslednji delegat Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Sombora koji je čekao lekarsku pomoć u zavejanom autobusu stigao je u osnovnu školu u Silbašu, tako da su sad svi delegati i delegatkinje na sigurnom. U školi nema hrane, pa je predsednik opštine Bački Petrovac obezbedio hranu, a i meštani su se ponudili da pripreme hranu za ligaše koji su noć proveli zavejani na putu Bački Petrovac-Silbaš.

LSV

Oko 12 sati do škole je dovezen i autobus u kom su se nalazili delegati i delegatkinje LSV. Nakon što putevi budu očišćeni i policija odobri polazak autobusu, delegati će krenuti svojim kućama. Prema rečima predsednika Gradskog odbora LSV u Somboru Dragana Nenadova, povratak bi trebao da bude u ranim popodnevnim satima.

Inače, još nekoliko autobusa sa delegatima imalo je problema da stigne do svojih domova zbog zavejanih puteva. Delegati i delegatkinje iz Bača koji su prisustvovali Kongresu noć su proveli u Tovariševu. Nekolicina se jutros uputila peške do Bača koji je udaljen pet kilometara i oni su trenutno nadomak svojih  kuća, dok ostali čekaju da se raščiste putevi.

Delegati iz Ade, Sente i Kanjiže, koji su noć proveli u osnovnoj školi u Horgošu, oko 11:30 sati su stigli svojim kućama. Ligaši iz Čoke su noć proveli u Mesnoj zajednici Novo Orahovo i čekaju raščišćene puteve da bi stigli do svojih porodica, a delegati iz Žednika i Đurđina su od Subotice do svojih kuća stigli pešice.

Na putu su bili zaglavljeni i članovi i članice LSV iz Zrenjanina, koji su u dvoje domove stigli oko šest sati ujutru.

(BILSV, 09.12.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook