Tabla pojačava podele

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

Tabla pojačava podele

NOVI SAD - Poznato je da se Liga protivi svakoj rehabilitaciji kvinslinga i saradnika okupacionih snaga. Dakle mi tu imamo jedna principijelan, načelan stav koji nema veze sa mađarskom nacionalnom zajednicom, nego prosto odnosom fašizmu – izjavio je danas novinarima član Predsedništva LSV Tibor Vaš, komentarišući postavljanje spomen table honvedima u Telečki.

LSV

On je podsetio da je Skupština AP Vojvodine zatražila i od MUP-a dobila Informaciju o delovanju članova neformalnih grupa i pojedinaca s neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije, u kojoj su pored Obraza navedeni i pokret 64 županije i honvedi. Na osnovu te informacije pokrajinski parlament je 20. decembra 2005. i zvanično zatražio zabranu „Obraza“, kao i onemogućavanje delovanja ostalih neformalnih ekstremističkih grupa.
- Liga se, podsetiću, protivila okupljanju honveda i 2004. i 2005.i upozoravali smo da je okupljanje pripadnika u Drugom svetskom ratu poražene mađarske okupacione vojske, provokacija koja unosi zebnju i nespokojstvo među građane višenacionlne Vojvodine i Srbije.
Danas, postavljanje table honvedima u Telečki ponovo unosi istu zebnju i zato me čudi da se to čini uz pomoć Republike Mađarske. Nisam siguran da postavljanje te table koristi bilo kome, a najmanje mađarskoj nacionalnoj zajednici.  U trenutku kada ima raznih pokušaja destabilizacije međunacionlne tolerancije, ovakav potez samo dosipa ulje na vatru. Sve i da ne izazove sukobe, sigurno je da pojačava podele – zaključio je Tibor Vaš.
 
(BILSV, 11.03.2013)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook