Tepić i Repčekova: Srbija opredeljena za članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Repčekova: Srbija opredeljena za članstvo u EU

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas sa slovačkom ambasadorkom u Srbiji Dagmar Repčekovom, nakon predstavljanja prioriteta slovačkog predsedavanja EU narodnim poslanicima. Ambasadorka Repčekova pozvala je Srbiju da iskoristi predsedavanje njene zemlje Evropskoj uniji za proces integracija, u kome je važno koliko se pregovaračkih poglavlja zatvori. Marinika Tepić upoznala je ambasadorku Slovačke u Srbiji sa ulogom koju Odbor, ali i Narodna skupština imaju u pregovaračkom procesu, kao i učešćem civilnog društva kroz delovanje Nacionalnog konventa.
 
LSV

– Uloga Odbora za evropske integracije i Narodne skupštine u pregovaračkom procesu definisane su i zvaničnim aktima, gde je naročito definisano učešće Odbora za evropske integracije i Nacionalnog konventa u razmatranju pregovaračkih pozicija Srbije po poglavljima – istakla je Tepić. Ona je potvrdila jasnu opredeljenost Srbije za članstvo u EU, bez obzira na sastav novog saziva Narodne skupštine, u kome ima i evroskeptičnih poslanika. 

Tepić je zahvalila Slovačkoj na politici suprotstavljanja novim uslovljavanjima Srbije u procesu pristupanja EU. Ona je izrazila spremnost Srbije, da se tokom predsedavanja Slovačke, odnosno do kraja ove godine, otvore i poglavlja 5, 20, 25 i 26, čemu je podršku dala i ambasadorka Repčekova. Sagovornice su se složile da je važno nastaviti saradnju u okviru Berlinskog procesa, kao i ostvarivanje napretka u dijalogu sa Prištinom.  Slovačka ambasadorka ponovila je da Slovačka nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i iznela uverenje da je evropski projekat dobar, jer se članstvom u Uniji rešavaju i ovakva pitanja. 

(BILSV, 26. 07. 2016)





Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook