Tražimo poštovanje zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Tražimo poštovanje zakona

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prošle nedelje dostavio je ministarki omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Alisi Marić otvoreno pismo sa inicijativom da se se zabrani održavanje MMA borbi (miks maršal arts), jer su Zakon o sportu u kome se decidirano zabranjuje bavljenje ovakvim borbama.

LSV

Povodom otvorenog pisma održan je u Ministrastvu omladine i sporta sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Miinstarstva,  Pokrajinskog sekretarijata i MMA sektora i profesori sa fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, Niša i Novog Sada, piše Dnevnik. Pokrajinska sekretarka Marinika Čobanu objašnjava da taj sekretatrijat nije tražio zabranu MMA, već samo profesionalnih borbi.
– U MMA postoje dve kategorije. Jedna je amaterska, koju je priznala i Svetska rvačka federacija, kao i naš nacionalni savez, te borbe se odvijaju otvorenim strunjačama sa zaštitom glave, ruku i nogu. Druga kategorija su profesionalne MMA borbe, koje se održavaju u kavezima i koje su Zakonom o sportu zabranjene. Mi smo tražili samo da se poštuje zakon i smatramo da dok se ne usklade protivrečnosti Zakona o sportu i Pravilnika o sportskim granama takmičenja u profesionalnim MMA borbama ne smeju da se održavaju. Nacionalni savez je taj koji može da organizuje takmičenja i daje licence trenerima. Kod nas ne postoji nacionalni savez u MMA – istakla je Marinika Čobanu za Dnevnik.

(BILSV, 29. 09. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook