Tražimo poštovanje zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Tražimo poštovanje zakona

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prošle nedelje dostavio je ministarki omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Alisi Marić otvoreno pismo sa inicijativom da se se zabrani održavanje MMA borbi (miks maršal arts), jer su Zakon o sportu u kome se decidirano zabranjuje bavljenje ovakvim borbama.

LSV

Povodom otvorenog pisma održan je u Ministrastvu omladine i sporta sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Miinstarstva,  Pokrajinskog sekretarijata i MMA sektora i profesori sa fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, Niša i Novog Sada, piše Dnevnik. Pokrajinska sekretarka Marinika Čobanu objašnjava da taj sekretatrijat nije tražio zabranu MMA, već samo profesionalnih borbi.
– U MMA postoje dve kategorije. Jedna je amaterska, koju je priznala i Svetska rvačka federacija, kao i naš nacionalni savez, te borbe se odvijaju otvorenim strunjačama sa zaštitom glave, ruku i nogu. Druga kategorija su profesionalne MMA borbe, koje se održavaju u kavezima i koje su Zakonom o sportu zabranjene. Mi smo tražili samo da se poštuje zakon i smatramo da dok se ne usklade protivrečnosti Zakona o sportu i Pravilnika o sportskim granama takmičenja u profesionalnim MMA borbama ne smeju da se održavaju. Nacionalni savez je taj koji može da organizuje takmičenja i daje licence trenerima. Kod nas ne postoji nacionalni savez u MMA – istakla je Marinika Čobanu za Dnevnik.

(BILSV, 29. 09. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook