Trgovina ljudima se tiče svih nas

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 12. 12. 2013. | Komentara: 0

Trgovina ljudima se tiče svih nas

SOMBOR – Forum žena Gradske organizacije LSV Sombor u okviru „16 dana ženskog aktivizma”, organizovao je tribinu pod nazivom “Trgovina ljudima - zato što se tiče svih nas”, s ciljem da se skrene pažnja javnosti na problem trgovine ljudima i teškog kršenja ljudskih prava.

LSV

Ona je održana u ponedeljak u Velikoj sali Gradske kuće u Somboru, a zainteresovanima su se obratile članice beogradske nevladine organizacije „Atina” Marijana Savić i Jelena Hrnjak, Razgovor sa aktivistkinjama, koje su podelile svoja teška i potresna iskustva iz rada sa žrtvama trgovine ljudima, najčešće zbog radne i seksualne eksploatacije, trajao je gotovo dva sata. One su istakle zadovoljstvo zbog interesovanja jedne političke organizacije za ovu temu, ali i dodale da krivično delo trgovine ljudima nije u dovoljnoj meri prepoznato kao takvo u zakonodavstvu.

- Često se dešava da žrtve iz tih razloga ne budu u sistemu podrške i zaštite. Sudski procesi dugo traju i kazne su minimalne, a najčešće su počinioci dela, tzv. trafikeri, ljudi bliski žrtvi, bilo rodbina, partneri ili prijatelji – ukazano je na tribini. Budući da se broj žrtava trgovine ljudima povećava, te da su žrtve, uglavnom, deca i žene iz siromašnih porodica i slabijeg obrazovanja, a takvih je sve više u našem društvu, Forum žena LSV će se zalagati za sistemsko rešavanje ovog problema, u vidu prevencije, pomoći žrtvama i kažnjavanje počinilaca.

(BILSV, 12. 12. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook