Trgovina ljudima se tiče svih nas

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 12. 12. 2013. | Komentara: 0

Trgovina ljudima se tiče svih nas

SOMBOR – Forum žena Gradske organizacije LSV Sombor u okviru „16 dana ženskog aktivizma”, organizovao je tribinu pod nazivom “Trgovina ljudima - zato što se tiče svih nas”, s ciljem da se skrene pažnja javnosti na problem trgovine ljudima i teškog kršenja ljudskih prava.

LSV

Ona je održana u ponedeljak u Velikoj sali Gradske kuće u Somboru, a zainteresovanima su se obratile članice beogradske nevladine organizacije „Atina” Marijana Savić i Jelena Hrnjak, Razgovor sa aktivistkinjama, koje su podelile svoja teška i potresna iskustva iz rada sa žrtvama trgovine ljudima, najčešće zbog radne i seksualne eksploatacije, trajao je gotovo dva sata. One su istakle zadovoljstvo zbog interesovanja jedne političke organizacije za ovu temu, ali i dodale da krivično delo trgovine ljudima nije u dovoljnoj meri prepoznato kao takvo u zakonodavstvu.

- Često se dešava da žrtve iz tih razloga ne budu u sistemu podrške i zaštite. Sudski procesi dugo traju i kazne su minimalne, a najčešće su počinioci dela, tzv. trafikeri, ljudi bliski žrtvi, bilo rodbina, partneri ili prijatelji – ukazano je na tribini. Budući da se broj žrtava trgovine ljudima povećava, te da su žrtve, uglavnom, deca i žene iz siromašnih porodica i slabijeg obrazovanja, a takvih je sve više u našem društvu, Forum žena LSV će se zalagati za sistemsko rešavanje ovog problema, u vidu prevencije, pomoći žrtvama i kažnjavanje počinilaca.

(BILSV, 12. 12. 2013)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook