U toku intenzivne konsultacije, a program na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 06. 06. 2014. | Komentara: 0

U toku intenzivne konsultacije, a program na prvom mestu

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je danas za Politiku da se u već sastao sa novim predsednikom DS-a Bojanom Pajtićem i da su razgovarali o rekonstrukciji Vlade Vojvodine.

LSV

– U ovom momentu jedino mogu da vam kažem da se odvijaju intenzivne konsultacije, da nam je dogovor o programu rada vlade na prvom mestu, a zatim njena rekonstrukcija i tek onda dogovor o ideološkim pitanjima. Pokušavamo da napravimo odnos snaga i odgovornosti u skladu sa aktuelnom političkom situacijom – kaže Kostreš. Na pitanje šta se promenilo u odnosu na prethodni sastanak sa Pajtićem i da li je od njega dobio odgovor na predlog da se "odrekne" Dragoslava Petrovića, Kostreš odgovara: 
– Nismo spremni da odustanemo od naših zahteva, osim ako nas argumentovano ne uvere da nismo u pravu.
Politika piše i da se Bojan Pajtić u istom danu sreo i sa liderom NDS-a Borisom Tadićem, a nagađa se da pokušava da sa njim napravi takav dogovor koji bi mu omogućio da ima većinu i bez LSV, a i da se osigura od daljih prelazaka poslanika iz poslaničkog kluba DS u NDS. 
– Da sam na mestu Bojana Pajtića, sigurno bih pokušao da okupim većinu sa bivšim demokratama. Mada mislim da u tome neće uspeti. Liga sa NDS-om ima dobre partnerske odnose i verujem da neće biti narušeni – kaže Bojan Kostreš.


(BILSV, 06. 06. 2014)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook