U toku intenzivne konsultacije, a program na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 06. 06. 2014. | Komentara: 0

U toku intenzivne konsultacije, a program na prvom mestu

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je danas za Politiku da se u već sastao sa novim predsednikom DS-a Bojanom Pajtićem i da su razgovarali o rekonstrukciji Vlade Vojvodine.

LSV

– U ovom momentu jedino mogu da vam kažem da se odvijaju intenzivne konsultacije, da nam je dogovor o programu rada vlade na prvom mestu, a zatim njena rekonstrukcija i tek onda dogovor o ideološkim pitanjima. Pokušavamo da napravimo odnos snaga i odgovornosti u skladu sa aktuelnom političkom situacijom – kaže Kostreš. Na pitanje šta se promenilo u odnosu na prethodni sastanak sa Pajtićem i da li je od njega dobio odgovor na predlog da se "odrekne" Dragoslava Petrovića, Kostreš odgovara: 
– Nismo spremni da odustanemo od naših zahteva, osim ako nas argumentovano ne uvere da nismo u pravu.
Politika piše i da se Bojan Pajtić u istom danu sreo i sa liderom NDS-a Borisom Tadićem, a nagađa se da pokušava da sa njim napravi takav dogovor koji bi mu omogućio da ima većinu i bez LSV, a i da se osigura od daljih prelazaka poslanika iz poslaničkog kluba DS u NDS. 
– Da sam na mestu Bojana Pajtića, sigurno bih pokušao da okupim većinu sa bivšim demokratama. Mada mislim da u tome neće uspeti. Liga sa NDS-om ima dobre partnerske odnose i verujem da neće biti narušeni – kaže Bojan Kostreš.


(BILSV, 06. 06. 2014)




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook