UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

Beograd, 02. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija pozdravlja puštanje na slobodu novinarke Ane Lalić kojoj je tokom jučerašnjeg dana određeno policijsko zadržavanje i traži da se u vanrednom stanju svi, a posebno državni organi, ponašaju ozbiljno i odgovorno, kako bi gradjanima bilo lakše, a ne teže, da kroz ovaj težak period prođu. 

UDS, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, smatra da je hapšenje novinara nedopustivo i izrazito štetno i podseća da je pravo građana na istinito, celovito i pravovremeno informisanje od presudne važnosti, naročito u vanrednom stanju. 

UDS smatra da svaka ovakva situacija dodatno produbljuje uznemirenost i zabrinutost građana i njihovu nesigurnost. Istovremeno, UDS podseća da se od novinara očekuje da svoj posao rade u skladu sa najvišim novinarskim standardima i na taj način doprinose pravovremenom informisanju građana.

Upravo zbog istinitog informisanja građana, i njihovih životnih interesa u ovoj teškoj situaciji, UDS insistira da se u Kliničkom centru Vojvodine sprovede vanredni nadzor i da se javnosti i svim gradjanima daju potpune informacije o bezbednosti zdravstvenih radnika i stanju u svim važnim zdravstvenim ustanovama.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook