Uskoro tačni podaci o korupciji i podmićivanju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 23. 11. 2012. | Komentara: 0

Uskoro tačni podaci o korupciji i podmićivanju

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu upozorila je novu vlast u tom gradu da nisu igračka „u rukama političkih početnika, koji će da se raspadaju pred najmanji naznak krize u svojim redovima“.

LSVZrenjaninski ligaši pozvali su gradsku vlast na odgovornost i jasno definisanje ciljeva: da li su se okupili zbog pojedinačnih interesa, koje će podmirivati pred svako zasedanje Skupštine grada ili su se okupili zbog interesa građanki i građana Zrenjanina. Oni su u današnjem saopštenju najavili da će uskoro izaći sa tačnim podacima na koji način je, uz pomoć korupcije i podmićivanja, održana današnja sednica Skupštine grada Zrenjanina.

- Očigledno je da u novoj koaliciji postoji disharmonija u pogledu onoga što se obećalo Zrenjaninu i onoga što je realnost. Obećavamo da ćemo i u buduće biti na najvišem opozicionom nivou i da ćemo uvek biti tamo gde nova vlast najviše vara građane i građanke Zrenjanina, kako bismo javnosti ukazali na brzinu kojom vode Zrenjanin u sunovrat – ističe se u saopštenju. Dodaje se da su nestabilnost koalicije, bahatost pojedinaca prema novcu građanki i građana, stranačka podmićivanja i zapošljavanja samo vrh ledenog brega koji je predočen javnosti.

Kako se dalje navodi, vrhunac je dostignut u prethodnih nekoliko dana, kada je nova vlast bila itekako „široke ruke“ kako bi po svaku cenu sačuvala klimavu većinu. Odnosno, tu cenu plaćaju građanke i građani Zrenjanina. U saopštenju je naglašeno i da je, izgleda, vrednost odborničkog mandata porasla, pa su pojedinci plaćeni najskuplje do sada.

- Podsećamo, to su već jednom uradili, sa odbornicom Lukrecijom Ursulesku, koja je svoj odbornički mandat dobila zahvaljujući mestu na listi LSV. Na osnovu zahteva koji je Liga podnela, direktor zrenjaninskog JKP „Vodovod i kanalizacija“  je potvrdio da je ona dobila zaposlenje 30. jula ove godine, samo dvadesetak dana nakon konstitutivne sednice Skupštine grada, i to na mestu administrativnog radnika, na neodređeno vreme. On je tada potvrdio i da je njena neto zarada 40.500 dinara – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 23.11.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook