Uskoro vojvođanske predstave u beogradskim pozorištima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Uskoro vojvođanske predstave u beogradskim pozorištima

NOVI SAD  - Vojvođanska publika ima kulturu negovanja pozorišne umetnosti i zbog toga je bitno da građani Subotice, Zrenjanina, Kikinde, Sremske Mitrovice, Sombora, Novog Sada...imaju priliku da odgledaju dobre predstave i mjuzikle, koji se odigravaju uglavnom samo u Beogradu – rekao je potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić u razgovoru sa direktorima nekoliko beogradskih pozorišnih kuća.

LSV

Jučerašnji sastanak je organizovan kako bi se uspostavila bliža saradnja između vojvođanskih kulturnih institucija i Beograda, koji u demografskoj slici ima isti broj stanovnika kao i AP Vojvodina. Tokom razgovora sa direktorom Narodnog pozorišta Dejanom Savićem, upravnicom Ateljea 212 Ivanom Dimić i direktorom Pozorišta na Terazijama Mihailom Vukobratovićem, resorni sekretar je istakao značaj jače i bliže saradnje, što podrazumeva  nastupe izvan Beograda, kao i gostovanje vojvođanskih pozorišta u tom gradu.

- Veoma je važno da se odnos prema publici i odnos publike prema pozorištu izdigne na jedan novi nivo, koji znači da se kultura podigne na jedan viši stepen - rekao je Slaviša Grujić i dodao da će u tom smislu Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje podržati u skladu sa svojim mogućnostima, ovaj projekat, koji će približiti odnos ne samo publike i pozorišta, već će se stvoriti i novi koncept sa kojim se složio i ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, a to je više gostovanja.

Nakon ovih sastanaka potpredsednik Grujić razgovarao je i sa direktorkom beogradskog Festivala igre Ajom Jung o realizaciji predstojećeg festivala, koji treba da se održi u aprilu sledeće godine. Ovom prilikom, Aja Jung je istakla da za sada sve ide u pozitivnom pravcu, jer će na Festivalu učestvovati brojni izvođači baletskog i modernog plesa, kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva, zahvaljujući podršci Minsitarstva kulture i informisanja i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. Dolazak istaknutih baletskih i savremenih plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija, rezultirao je formiranjem nove publike i uspostavljanjem visokih standarda kada je umetnička igra u pitanju.

 (BILSV, 28.11.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook