Ustav iz 2006. izvor svih problema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

Ustav iz 2006. izvor svih problema

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za NIN da izmenjeni Statut AP Vojvodine ne garantuje autonomiju Vojvodine i da je izvor svih nesporazuma Ustav iz 2006. koji obezvređuje svaki smisao autonomije.

LSV

On najavljuje i da će u narednih desetak dana LSV podneti Skupštini AP Vojvodine deklaraciju kojom će zatražiti da se pokrajinski parlament izjasni o potrebi za pokretanjem izmene postojećeg ili donošenje novog Ustava Srbije.

- Ne želimo novim Ustavom da dezintegrišemo Srbiju i njen ustavnopravni status. Srbija, međutim, ulaskom u EU treba da se odrekne dela integriteta, ali izgleda da nije spremna na to zarad autonomije Vojvodine – istakao je Kostreš.

On ne isključuje ni scenario po kome će naprednjaci svesno raditi na tome da Statut ne bude usvojen kako bi izazvali vanredne pokrajinske izbore.

Govoreći o osporavanju postojanja saveta nacionalnih manjina, Kostreš je kazao da LSV neće prihvatiti njihovo ukidanje.

 - Većina neće glasati za ovakvo rešenje. Sve ovo trebalo bi da se pretvori u neku srpsku Vojvodinu, a manjine bi bile dekor koje mogu da izazovu vanredne izbore - upozorio je on.

Kada je reč o ukidanju predstavništva u Briselu, što je Ustavni sud obrazložio da je Vojvodina od diplomatskog predstavljanja Srbije preuzela deo funkcije predstavljanja i zastupanja, što se kosi sa Ustavom, Kostreš kaže da je u Briselu video da države kandidati za članstvo pomažu svojim regijama da otvaraju predstavništva, jer je to most kako bi se skratio put do punopravnog članstva.

(BILSV, 30.01.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook