Važna uloga Vojvodine u evrointegracijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Važna uloga Vojvodine u evrointegracijama

NOVI SAD – Predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine, Maja Sedlarević ocenila je juče za TV Panoniju da je od datuma za otpočinjanje pregovora o pristupanju Evropskoj uniji bitnije šta će sve u toku tih pregovora biti urađeno.

LSV

Kako je dodala, to je moment posle koga sve zavisi od nas kao države, regiona i svih institucija, koje na bilo koji način mogu da učestvuju u pregovorima. Sedlarevićeva je istakla i da je jako bitno istaći da je ovo momenat od koga će građani zaista početi da vide kakve su prednosti saradnje i usklađivanja legislativa sa EU i ostvarivanju svih drugih uslova koje treba da ispunimo da bi napredovali u procesu pregovora.
– U procesu evropskih integracija Srbije uloga Vojvodine zaista je izuzetno velika i značajna i mi je vrlo ozbiljno doživljavamo – rekla je Sedlarevićeva uoči jučerašnje sednice Odbora.
Istakla je da je u tom kontekstu jako važan rad Fonda evropski poslovi i vovođanske kancelarije u Briselu, zbog čega je na sednici odbora posebna pažnja posevećena izveštaju o radu za 2012. godinu.
– To je prva godina rada naše kancelarije u Briselu i prvi rezultati su već pokazali svu opravdanost postojanja ovog našeg predstavništva u misiji Republike Srbije u administrativnoj prestonici Evrope – napomenula je Maja Sedlarević.

(BILSV, 03. 07. 2013)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook