Velik uspeh vojvođanskih sportista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Velik uspeh vojvođanskih sportista

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu upriličila je juče svečani prijem u Vladi AP Vojvodine povodom velikog uspeha koji su postigli vojvođanski sportisti predstavljajući Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

LSV

Prijemu su prisustvovali stonoteniseri Zlatko Kesler i Borislava Perić Ranković, osvajači srebrnih medalja na igrama, zatim Nada Matić, takođe stonoteniserka, i strelac Laslo Šuranji.

Čestitke i nagrade

Pokrajinska sekretarka je, uz srdačne čestitke, osvajačima medalja, kao i treneru Lazaru Kurtešu, uručila i novčane nagrade, a istakla je da je cilj njenog sekretarijata da se u narednom periodu napravi zajednički plan aktivnosti, te da pokrajinski sekretarijat kao pokrovitelj takmičenja omogući da i između olimpijskih igara ti sportisti učestvuju na međunarodnim takmičenjima za koje procene da su od značaja za unapređenje kvaliteta igre i upoznavanje drugih takmičara.

Najtrofejniji sportisti

– Drago mi je što ste opravdali ono što sam rekla kad smo vas ispraćali, a to je da ste naši najtrofejniji sportisti. Činićemo i dalje sve što možemo da vam pomognemo – istakla je Čobanuova dodajući da Sekretarijat za sport i omladinu jednako vrednuje sve uspehe te da svako zlato, srebro i bronza isto sijaju. Borislava Perić Ranković predala je Mariniki Čobanu u ime vojvođanskih paraolimpijaca mali znak pažnje u znak zahvalnosti za svu pomoć i prenela utiske iz Londona. Njen trener Lazar Kurteš istakao je da rezultati nisu slučajni jer je odnos prema radu na najvišem mogućem nivou, dok je Zlatko Kesler, osvajač drugog mesta u stonom tenisu u Londonu, zahvalio pokrajinskom sekretarijatu na pomoći u pripremnom periodu, bez kojeg svakako ne bi došlo do velikih rezultata. Podsetio je da je Pokrajina pomogla i prilikom odlaska na Paraolimpijske igre u Peking 2008. godine, dodajući kako se nada da će ta pomoć postati redovna. Strelac Laslo Šuranji, i pored toga što nije osvojio medalju, istakao je da je zadovoljan učešćem na igrama i obećao da će dati sve od sebe kako bi i oni obradovali naciju medaljama.

(BILSV, 18.09.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook