Velik uspeh vojvođanskih sportista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Velik uspeh vojvođanskih sportista

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu upriličila je juče svečani prijem u Vladi AP Vojvodine povodom velikog uspeha koji su postigli vojvođanski sportisti predstavljajući Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

LSV

Prijemu su prisustvovali stonoteniseri Zlatko Kesler i Borislava Perić Ranković, osvajači srebrnih medalja na igrama, zatim Nada Matić, takođe stonoteniserka, i strelac Laslo Šuranji.

Čestitke i nagrade

Pokrajinska sekretarka je, uz srdačne čestitke, osvajačima medalja, kao i treneru Lazaru Kurtešu, uručila i novčane nagrade, a istakla je da je cilj njenog sekretarijata da se u narednom periodu napravi zajednički plan aktivnosti, te da pokrajinski sekretarijat kao pokrovitelj takmičenja omogući da i između olimpijskih igara ti sportisti učestvuju na međunarodnim takmičenjima za koje procene da su od značaja za unapređenje kvaliteta igre i upoznavanje drugih takmičara.

Najtrofejniji sportisti

– Drago mi je što ste opravdali ono što sam rekla kad smo vas ispraćali, a to je da ste naši najtrofejniji sportisti. Činićemo i dalje sve što možemo da vam pomognemo – istakla je Čobanuova dodajući da Sekretarijat za sport i omladinu jednako vrednuje sve uspehe te da svako zlato, srebro i bronza isto sijaju. Borislava Perić Ranković predala je Mariniki Čobanu u ime vojvođanskih paraolimpijaca mali znak pažnje u znak zahvalnosti za svu pomoć i prenela utiske iz Londona. Njen trener Lazar Kurteš istakao je da rezultati nisu slučajni jer je odnos prema radu na najvišem mogućem nivou, dok je Zlatko Kesler, osvajač drugog mesta u stonom tenisu u Londonu, zahvalio pokrajinskom sekretarijatu na pomoći u pripremnom periodu, bez kojeg svakako ne bi došlo do velikih rezultata. Podsetio je da je Pokrajina pomogla i prilikom odlaska na Paraolimpijske igre u Peking 2008. godine, dodajući kako se nada da će ta pomoć postati redovna. Strelac Laslo Šuranji, i pored toga što nije osvojio medalju, istakao je da je zadovoljan učešćem na igrama i obećao da će dati sve od sebe kako bi i oni obradovali naciju medaljama.

(BILSV, 18.09.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook