Vinovnioci paljenja pekara još nemaju zatvorsku kaznu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 16. 10. 2016. | Komentara: 0

Vinovnioci paljenja pekara još nemaju zatvorsku kaznu

NOVI SAD, 16. oktobar - Ni posle dve godine, vinovnici paljenja pekara u Vojvodini nemaju ime i prezime, a kamoli  zatvorsku kaznu. Samim tim ne postoji ni jasna osuda onoga što je učinjeno i strahote koju su nedužni građani pretrpeli.
 
LSV 
 
Nakon zbivanja na utakmici Srbija-Albanija, pre godinu dana, u periodu od 16 do 21. oktobra u Somboru, Staroj Pazovi, Subotici, Vršcu, Novom Sadu i Bečeju su vandalizovane pekare čiji su vlasnici pripadnici albanske ili goranske nacionalne zajednice. 
 
Neki lokali su kamenovani, neki su goreli jer su na njih bacani Molotovljevi kokteli, a na neke je i pucano. Uz sve to, bila su zapaljena i vrata džamije u Subotici.
 
Policija je tada rasvetlila sve napade, saslušala preko 91 osobu, a 11 osumnjičenih je zadržano u pritvoru. Međutim, dve godine kasnije, prema pisanju pojedinih medija jedini poznat epilog na sudu za sve to su jedna odbačena krivična prijava i jedna izrečena vaspitna mera.
 
Kakvu to poruku šalje svima koji pomisle da nakon neke nove utakmice,ili iz bilo kojeg drugog razloga, ponovo nasrnu na imovinu građanki i građana koji će im biti krivi samo zato što su druge nacionalnosti?

Slučajevi poput ovih, koji u Vojvodini šire međunacionalnu mržnju i netrpeljivost, morali su i moraju imati hitan i jasan epilog na sudu. Država na takvim slučajevima mora delovati brzo, efikasno i oštro. 
 
Ukoliko je reč o maloletnicima, naravno da ne treba objaviti njihovo ime, ali mora biti poznat sudski epilog. Jednostavno, mora svima biti poslata jasna poruka da je to nedopustivo i da će biti oštro sankcionisano.
 
Niko i nikada više ne sme da doživi teror koji su doživeli ljudi čije su pekare demolirane pre dve godine. Da bi tako bilo, vinovnici ovih krivičnih dela moraju biti ošro kažnjeni, a javnost sa time upoznata.
 

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook