Vlast da zaštiti paore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 08. 2018. | Komentara: 0

Vlast da zaštiti paore

Novi Sad, 25. avgust 2018 - Liga paora Vojvodine  poziva Ministarstvo poljoprivede Republike Srbije, ali i Pokrajinsku vladu na čelu sa resornim Sekretarijatom za poljoprivredu da stanu u zaštitu proizvođača suncokreta.

LSV

Činjenica da je suncokret dobro rodio ove godine ne znači da paori koji su čitave godine radili sada treba da gomilaju gubitke.

Otkupljivači imaju pravo da ponude cenu, ali nemaju pravo na kartelski i reketaški pristup koji paore guši i dovodi u situaciju da ne mogu da pokriju troškove proizvodnje. Takođe, ukoliko je otkupna cena manja, očekujemo da se javnosti saopšti kada će i za koliko pojeftiniti jestivo ulje.

Uz svo razumevanje da otkupljivači i prerađivači sucokreta treba da zarade, dobar rod suncokreta bi morao biti dobra vest i za paore i za građane. Takođe, krajnje je vreme da se vlast ugleda na sve one zemlje u okruženju i u Evropi, koje subvencionišu i brinu o svojim paorima i svom selu.

 Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul 




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook