Vlast gasi škole a diže crkve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Novi Sad, 1. mart 2024 - Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.

LSV

U Novom Sadu će se uskoro pred odbornicima gradske Skupštine pojaviti Plan generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand-Kabel“ kojim je planirana izgradnja crkve, uz samo popularno kupalište.

Sa druge strane, dok vlast u Novom Sadu želi da zelenu površinu zameni crkvom, u Zrenjaninu gradonačelnik, Gradska uprava i Savet za obrazovanje predlažu Pokrajinskoj vladi da ugasi srednju hemijsko-prehrambenu školu „Uroš Predić“, a učenike rasporedi u druge škole.

Vlast Srpske napredne stranke i njenih političkih satelita nije sposobna da rešava probleme građana, pa donosi odluke koje su često i smešne, ali uglavnom tužne.

Ova dva primera bahatosti i nesposobnosti vlasti jasno pokazuju da je vlast na potpuno suprotnoj strani od ideje razvoja i modernizma.

Umesto da se grade škole, zidaju se crkve. Umesto da se teži boljem obrazovnom sistemu, klerikalizuje se društvo. Umesto da se šire zelena pluća naših gradova, ona se guše.

LSV-Vojvođani poručuju vlastima da se ostave kafanskog nacionalizma i prisete se reči velikog Dositeja Obradovića: „Knjige, braćo, knjige, a ne zvona i praporci“.

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook