Vlast neodgovorna prema građanima Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

Vlast neodgovorna prema građanima Zrenjanina

ZRENJANIN - Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini Dejan Čapo rekao je novinarima da su ligaši i ligašice još 6. jula 2012.  upozorili da vlast i većina koji su formirani prelaskom odbornika pod pritiskom neće biti dugoročni.

LSVOn je ocenio da se to pokazalo i juče, kada se vladajuća većina nije pojavila na zakazanoj sednici Skupštine grada.

- Nedolazak vladajuće koalicije okupljene oko SNS-a i SPS-a na sednicu, iako su je sami zakazali, pokazuje neozbiljnost i neodgovornost tih političkih partija za vođenje ovog grada, a pre svega neodgovornost prema građankama i građanima Zrenjanina - izjavio je Čapo i dodao da je trajanje ovakve zrenjaninske vlasti vrlo ograničeno i da će građani, kada dođe vreme, prosuditi na pravi način.

A odbornička grupa LSV u Skupštini Zrenjanina pozvala je predstavnike vladajuće koalicije u gradu da kažu istinu zrenjaninskoj javnosti i saopšte da li još uvek imaju odborničku većinu u lokalnoj Skupštini. Oni su u saopštenju upozorili da je nedolazak odbornika SNS i SPS na sednicu očigledan pokazatelj da su problemi u koaliciji kulminirali i da ove stranke više nemaju ni legitimitet, ni legalitet da odlučuju o budućnosti građana i građanki Zrenjanina.

- Ovako neodgovorna politika, zasnovana na pritiscima na odbornike, unutarstranačkim ucenama i potkupljivanjem o trošku Zrenjaninaca i Zrenjaninki, stranačkim zapošljavanjima i netransparentnim trošenjem javnih sredstava, dovela je grad na rub propasti, a situacija se za godinu i po dana, od kada je koalicija veštački okupljena oko SNS i SPS na vlasti, drastično pogoršala – ističe se u saopštenju odbornika LSV. Oni upozoravaju i na bahatost vladajuće koalicije i još veće siromašenje Zrenjaninaca.

- Za godinu i po dana je u javnom sektoru zaposleno preko 250 stranačkih poslušnika, kupovani su službeni automobili, svakog dana je u njih sipano gorivo dovoljno da se otputuje do Soluna i nazad, trošien su desetine hiljada dinara svakodnevno na ugostiteljske usluge, obećavali su akva parkove, dok građani Zrenjanina nemaju ni pijaću vodu... Od obećanih investicija ni traga, objekti se urušavaju, a siromaštvo je sve veće. Najveće žrtve ovakve politike su jedino građani i građanke Zrenjanina, koji svakog dana plaćaju ovakvu politiku – naglašavaju odbornici Lige u Skupštini grada Zrenjanina.

Zbog svega nabrojanog, oni zahtevaju da se na ovako neodgovornu i bahatu politiku vođenja grada stavi tačka.

(BILSV, 30.01.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook