Vlast neodgovorna prema građanima Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

Vlast neodgovorna prema građanima Zrenjanina

ZRENJANIN - Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini Dejan Čapo rekao je novinarima da su ligaši i ligašice još 6. jula 2012.  upozorili da vlast i većina koji su formirani prelaskom odbornika pod pritiskom neće biti dugoročni.

LSVOn je ocenio da se to pokazalo i juče, kada se vladajuća većina nije pojavila na zakazanoj sednici Skupštine grada.

- Nedolazak vladajuće koalicije okupljene oko SNS-a i SPS-a na sednicu, iako su je sami zakazali, pokazuje neozbiljnost i neodgovornost tih političkih partija za vođenje ovog grada, a pre svega neodgovornost prema građankama i građanima Zrenjanina - izjavio je Čapo i dodao da je trajanje ovakve zrenjaninske vlasti vrlo ograničeno i da će građani, kada dođe vreme, prosuditi na pravi način.

A odbornička grupa LSV u Skupštini Zrenjanina pozvala je predstavnike vladajuće koalicije u gradu da kažu istinu zrenjaninskoj javnosti i saopšte da li još uvek imaju odborničku većinu u lokalnoj Skupštini. Oni su u saopštenju upozorili da je nedolazak odbornika SNS i SPS na sednicu očigledan pokazatelj da su problemi u koaliciji kulminirali i da ove stranke više nemaju ni legitimitet, ni legalitet da odlučuju o budućnosti građana i građanki Zrenjanina.

- Ovako neodgovorna politika, zasnovana na pritiscima na odbornike, unutarstranačkim ucenama i potkupljivanjem o trošku Zrenjaninaca i Zrenjaninki, stranačkim zapošljavanjima i netransparentnim trošenjem javnih sredstava, dovela je grad na rub propasti, a situacija se za godinu i po dana, od kada je koalicija veštački okupljena oko SNS i SPS na vlasti, drastično pogoršala – ističe se u saopštenju odbornika LSV. Oni upozoravaju i na bahatost vladajuće koalicije i još veće siromašenje Zrenjaninaca.

- Za godinu i po dana je u javnom sektoru zaposleno preko 250 stranačkih poslušnika, kupovani su službeni automobili, svakog dana je u njih sipano gorivo dovoljno da se otputuje do Soluna i nazad, trošien su desetine hiljada dinara svakodnevno na ugostiteljske usluge, obećavali su akva parkove, dok građani Zrenjanina nemaju ni pijaću vodu... Od obećanih investicija ni traga, objekti se urušavaju, a siromaštvo je sve veće. Najveće žrtve ovakve politike su jedino građani i građanke Zrenjanina, koji svakog dana plaćaju ovakvu politiku – naglašavaju odbornici Lige u Skupštini grada Zrenjanina.

Zbog svega nabrojanog, oni zahtevaju da se na ovako neodgovornu i bahatu politiku vođenja grada stavi tačka.

(BILSV, 30.01.2013)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook