Vojvodina i Istra su višestruko povezane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 17. 11. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina i Istra su višestruko povezane

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da Vojvodinu i hrvatsku regiju Istru povezuje prijateljstvo, multikulturalnost i kulturno bogatstvo.

LSV

- Nakon više od deset godina intenzivne saradnje sa Istrom, naše prijateljstvo i saradnja na obostrano zadovoljstvo traje i trajaće. Sličnosti koje nas povezuju, kao što je multikulturalnost i kulturno bogatsvo su jedna tema, dok se na nju nadovezuju i druge, kao što je jezik. Bilo da se priča srpski ili hrvatski mi se dobro razumemo - rekao je Grujić na konferenciji za novinare povodom manifestacije „Dani Istre u Vojvodini“, koji se u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici održavaju od 16. do 18. novembra. On je istakao da se nada da će, pored saradnje u oblasti kulture, biti uspostavljena i bliža saradnja u oblastim privrede.

Načelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica rekao je da je Istra jednako bogata nacijama kao i Vojvodina i založio se za još tešnju saradnju dve regije.


(BILSV, 17.11.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook