Za Novi Sad su ključne investicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Za Novi Sad su ključne investicije

NOVI SAD - Ključna reč za svakoga ko će da preuzme odgovornost za način na koji Novi Sad funkcioniše su investicije i to je moja lična najveća zamerka sadašnjem gradonačelniku – izjavila je sinoć u emisji “Prst u oko” na Novosadskoj televiziji portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja Lige za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona smatra da se gradonačelnik morao oštrije boriti za Novi Sad i da Novosađanke i Novosađani zaslužuju gradonačelnika koji će bi uspešan poput Gorana Ješića ili Dragana Đilasa, bez obzira na to iz koje stranke dolaze. Jerkova je rekla i da će naredne nedelje biti prezentovan tim i program LSV za Novi Sad i da je uverena da će Novosađani i Novosađanke moći da prepoznaju vrednost tog tima. Drugi sagovornik u ovoj emsiji bio je nosilac izborne liste Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu Borko Ilić.

Iz Rusije došla nula

Jerkova je rekla da da je veoma važno da se osnuje vojvođanska uprava policije, kakvu ima Beograd i da Novi Sad ima određene nadležnost nad policijom i nad inspekcijama, upravo zbog povećanja bezbednosti građanki i građana i investicija.
- Na tome insistiram. Jer, ako želimo da jačamo mala i srednja preduzeća, ako želimo da gradimo tešku industriju, ako želimo pored autoputa da pravimo trgovinske centre, znači to je nešto što nedostaje, jedna ozbiljna strategija mora postojati u pravcu razvoja grada – navela je ona. Na Ilićeve tvrdnje da će DSS u Novi Sad privući strane investicije, napominjući pritom investicije iz Ruske Federacije, Jerkova je podsetila da je iz Rusije do sada u Srbiju došlo „nula evra i nula rubalja i nula dinara, nula bilo kakvih investicija“. Jerkova je rekla i da ne shvata na koji način DSS želi da privuče investicije i investitore ukoliko u isto vreme želi da prekine odnose Srbije sa Evropskom unijom i ukoliko želi da prekine pristupanje Srbije Evropskoj uniji.
- Iz zemalja Evropske unije u prethodnih 12 godina došlo je više i donacija i investicija nego iz Rusije i Kine i to 1300 puta više donacija i više investicija nego iz Rusije i Kine – rekla je Jerkova. Ona je podsetila i da je jedina investicija iz Rusije koja je došla u Srbiju prodaja NIS-a.
- A Novosađanima bolje da se ne govori na koji način je NIS privatizovan, kako je prodat po ceni četiri puta manjoj od realne, kako Vojvodina od toga ništa nije dobila – kazala je Jerkova.

Čupanje iz problema


Na primedbe Borka Ilića da JKP Vodovod i kanalizacija kojim upravlja LSV, ima najskuplju vodu u državi, te da je nameravano da se ovo preduzeće proda strancima, Jerkova je odgovorila da niko nije hteo da proda Vodovod nego da je to bio način da se on izvuče iz beskrajnih problema u koje ga je uvukla Demokratska stranka Srbije.
- U vreme dok ste imali direktora Vodovoda za pet meseci je zaposleno više ljudi u njemu nego prethodnih 10 godina – navela je ona. Jerkova je dodala da, ako se već priča o Novom Sadu, treba pričati o međumesnoj autobuskoj stanici i o tome da se Novi Sad suočava sa tužbom od 100 miliona evra koje će, vrlo moguće, morati da plati. Ilić međutim, nije želeo o tome mnogo da raspravlja pokušavajući sve da svali na bivšu gradonačelnicu Maju Gojković, sa kojom je DSS u prethodnom mandatu vladao Novim Sadom. Jerkova je ocenila i da mladi ljudi, iako mnogi od njih nisu motivisani da izađu na izbore, ipak treba to da učine jer je važno da uzmu učešće u tome kako će Novi Sad, AP Vojvodina i Srbija izgledati u budućnosti.
- U svakom slučaju mislim da je pogrešno ne izaći na izbore, jer se time zapravo odluka prepušta nekom drugom – navela je ona.

(BILSV, 04.04.2012.)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook