Žabaljske ligašice pokrenule inicijativu za pomoć porodiljama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Žabaljske ligašice pokrenule inicijativu za pomoć porodiljama

ŽABALJ –  Članice Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj su u akciji koju organizovanoj povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, uz razgovor sa sugrađankama i prigodan poklon, prikupljale i potpise za inicijativu za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara  za nezaposlene porodilje.

LSV

- Smatramo da iznos od 10.000 dinara ne bi bio veliko opterećenje za opštinski budžet, a bio bi velika pomoć porodiljama i njihovim porodicama u prvim danima po rođenju deteta. Mi upozoravamo da borba za prava i potrebe žena traje više od 100 godina, da  većina problema sa kojima se žene suočavaju je ista - počev od radnog vremena, nejednakih plata za isti posao i otežanog napredovanja, do uslovljavanja od strane poslodavca  da odlažu majčinstvo i da je krajnje vreme da menjamo svest, a ne samo zakonske regulative – istakla je predsednica Foruma žena OO LSV Žabalj Miholjka Matić.

(BILSV, 11.03.2015)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook