Zakon o bezbednosti u saobraćaju atak na poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 02. 2014. | Komentara: 0

Zakon o bezbednosti u saobraćaju atak na poljoprivrednike

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zahteva izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, odnosno izbacivanje odredbe o registraciji priključnih mašina.

LSV

Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao član Saveta za poljoprivredu i predsednik Mesnog odbora LSV Aradac Jano Janošik, vojvođanski i zrenjaninski poljoprivrednici suočavaju se sa velikim kaznama zbog činjenica da Zakon nije regulisao registraciju priključnih mašina.
 
Paori meta neodgovorne državne politike
 
- Ovo je još jedan atak na paore, koji su iz godine u godinu meta neodgovorne politike naše države prema agraru, koja predviđa da se zemljoradnici smeju kažnjavati jer nemaju registrovane priključne mašine – rekao je Janošik i dodao da su se slični primeri već desili, i da se štete mere u desetinama hiljada dinara, oduzimanjem poena ili vozačke dozvole. Kako je naglasio,  iako su oni pokušali da registruju svoje mašine, rečeno im je da je to nemoguće zbog nejasnoća u zakonu.
 
- Liga socijaldemokrata Vojvodine zbog toga je inicirala sednicu resornog odbora za poljoprivredu Skupštine Vojvodine, na kojoj je usvojen predlog izmene člana 268. Zakona o bezbednosti u saobraćaju, nakon čega je on upućen Vladi Republike Srbije – istakao je  predsednik Saveta za poljoprivredu zrenjaninskog Gradskog odbora LSV, i ukazao na to da Republika Srbija, u velikoj meri, obezbeđuje funkcionisanje zahvaljujući vojvođanskom agraru, te da je neodgovorno gomilati probleme i otežavati funkionisanje poljoprivrednih proizvođača.
 
Prema njegovim rečima Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, u kojem je prema zvaničnim podacima najviše aktivnog stanovništva angažovano u prerađivačkoj industriji i poljoprivredi i u kojem preovlađuje poljoprivredna proizvodnja, očekuje brzu reakciju Vlade i usvajanje predloženih izmena Zakona.
 
Gradski čelnici da pomognu poljoprivrednicima
 
- Upozoravamo da je najznačajniji prirodni resurs Zrenjanina poljoprivredno zemljište koje se prostire na preko 110 hiljada hektara i zauzima preko 83 odsto teritorije grada. Podsećamo da su Strategijom razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Zrenjanina od  2012. do 2022. godine predviđeni, kao strateški ciljevi, povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, poboljšanje kvaliteta života ruralnog stanovništva i promovisanje i uspostavljanje partnerstva svih zainteresovanih strana u oblasti poljopivrede – naglasio je Jano Janošik, poručivši da Zrenjaninski ligaši i ligašice očekuju od čelnika grada Zrenjanina, da sprovedu ove ciljeve i da se aktivno uključe u inicijativu LSV da se pomogne vojvođanskim i zrenjaninskim poljoprivrednicima.
 
- Podsećamo da se LSV, uz podršku više od 30.000 poljoprivrednika u Vojvodini, izborila da se registracija traktora obavlja samo jednom, po kupovini traktora, a ne svake godine kako je u novom zakonu pisalo, kao i da se olakša tehnički pregled traktora – zaključio je Janošik.
 
(BILSV, 12.02.2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook