Zašto je Skyline Belgrade važniji od sela u Srbiji?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 09. 2017. | Komentara: 0

Zašto je Skyline Belgrade važniji od sela u Srbiji?

Novi Sad, 16. septembar 2017 - Liga socijaldemorkata Vojvodine postavlja pitanje ministru u Vladi Srbije Milanu Krkobabiću na koji način namerava da obezbedi ravnomerni razvoj svih regiona u zemlji.

LSV

Ministar Krkobabić je u Vladi zadužen za oblast regionalnog razvoja i veoma je bitno da javnost čuje njegov stav o razvoju Beograda i ostalih krajeva zemlje.

Jučerašnja najava izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa „Skyline Belgrade“ još jedan je novi poduhvat koji za cilj ima razvoj grada Beograda. Vrednost ove investicije je oko 200 miliona evra.

LSV pita ministra Krkobabića: Koliko se ova investicija uklapa u njegove planove o razvoju sela i sprečavanje odlaska mladih iz njih?

Krkobabić već mesecima najavljuje projekte koji će ozdraviti naše selo, obnoviti sistem seoskih zadruga što bi dovelo do masovnog priliva mladog stanovništva u sela.

Nažalost, ti projeketi su slabo vidljivi, a posle „Beograda na vodi'“ sada posmatramo i nicanje novih poslovnih kula u Beogradu.

Spas svih krajeva delova Srbije, pa i sela, je u decentralizaciji. Bez nje, cela Srbija će se sliti u desetak kvadratnih kilometara u okolini beogradskih poslovnih kula.

LSV poručuje ministru Krkobabiću da se razvoj sela ne svodi samo na marketinške nastupe na televizijskim kanalima, nego na svakodnevnu borbu za decentralizaciju i razvoj svakog pedlja ove zemlje.

Srbija nije samo Beograd. Srbija su i Debeljača, Čerević, Veliki Izvor ili Medveđa i sva druga sela koja iz dana u dan propadaju.

Član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook