Zrenjanin čvrsto grabi ka poziciji obične kasabe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Zrenjanin čvrsto grabi ka poziciji obične kasabe

LSVZRENJANIN - Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton najoštrije je osudio incident koji se desio na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta, tokom kojeg su novinari bili zaključani i nisu bili u mogućnosti da nesmetano prate rad Skupštine. Marton je zatražio od nadležnih da objave ime odgovornih.



- Uz ružne aspekte političke trgovine u Zrenjaninu, na poslednjoj sednici Skupštine zabeležena je i velika nekorektnost prema zrenjaninskim novinarima. Na početku sednice im je zabranjen rad u delu Skupštine koji već godinama koriste za svoje aktivnosti. Umesto toga, oni su bili usmereni u prostor u kojem nisu imali uslove za rad. Uz polomljene stolice, prašinu i paučinu, novinari su bili zaključani - rekao je Marton na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

On je podsetio da su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine seli u klupe zrenjaninskog parlamenta jer LSV želi da se aktivno bori za bolji život u Zrenjaninu i zastupa interese više od 10 hiljada birača koji su za nju glasali.

- Naravno, ostaćemo istrajni u borbi za rasvetljavanje svih aspekata dolaska na vlast koalicije okupljene oko SNS, koji je bio praćen brojnim nedemokratskim i nelegalnim metodama. Manir nove vlasti se nije promenio ni na poslednjem zasedanju Skupštine grada, kada su na sceni bila partijska i lična potkosurivanja. Nemilice se troše resursi javnih preduzeća, a pozicije u organima vlasti zauzimaju anonimni pojedinci, čije stranke imaju dvocifreni broj glasača. U ovom trenutku, polovinu članova Gradskog veća čine članovi partija koje imaju po jednog ili dva odbornika - upozorio je Aleksandar Marton. Ocenio je i da je to posledica ucenjivačke prakse aktuelne političke scene Zrenjanina. On je zaključio da, nažalost, Zrenjanin čvrsto grabi ka poziciji obične palanke ili kasabe.

(BILSV, 28.11.2012)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook