Zrenjaninska vlast nesposobna da reaguje na probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nesposobna da reaguje na probleme

ZRENJANIN – Direktna odgovornost za proglašeno vanredno stanje u gradu Zrenjaninu je na gradskoj vlasti i njenom neadekvatnom reagovanju na vremenske prilike rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zrenjaninskog odbora LSV bivši direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ i član GrO LSV Branislav Knežević.

LSV

- Nesnalaženje lokalne vlasti da rešava probleme koji se jave, a koji u ovom slučaju i nisu tako strašni, jer ovo malo snega što je palo ne bi smelo da predstavlja problem ni jednoj ozbiljnoj lokalnoj samoupravi. Ali zrenjaninska vlast je požurila da, jedina pored Žitišta i Sečnja, proglasi vanredno stanje. Dakle, naša lokalna vlast je nesposobna, bavi se samo sobom, borbom da se zadrži na vladajućoj poziciji i sve snage su joj usmerene ka tome trenutno, a pitanja kvalitetnog života građanki i građana su zanemarena – istakao je Knežević.On je istakao da bi rešavanju ovakvih situacija pomoglo dobro funkcionisanje Agencije za puteve Vojvodine.

- Međutim, Republika Srbija neće da prenese sredstva za rad ove Agencije, koja je pre 20 godina odlično funkcionisala i olakšavala svakodnevni život građanki i građana Vojvodine. Naš predlog lokalnoj vlasti, kao konstruktivne opozicije, je da se bar informišu kako su problemi rešavani ranije da ne bi lutali, a građani ispaštali zbog toga – zaključio je Knežević.

On je podsetio da su najviši gradski čelnici pre samo nekoliko meseci razgovarali sa direktorom „Vojvodinaputa“ Zdravkom Ilićem i većinskim vlasnikom ovog preduzeća Dušanom Borovicom, koji je u međuvremenu priveden. Tada su gradonačelnik Zrenjanina i njegov pomoćnik izjavili da su uvereni da će ovo preduzeće i Grad odrađivati strateške poslove. Čak je najavljeno i potpisivanje Protokola o saradnji, koji je podrazumevao da garant za sve poslove bude čovek koji je pre nekoliko meseci  završio u pritvoru i čija je firma u blokadi koja se meri u milijardama dinara. Kako je istakao Knežević, predstavnici Grada su posle ovog razgovora najavili mogućnost da će „Vojvodinaput“ učestvovati i u izgradnji obilaznice, a pokazalo se da je procena gradonačelnika i njegovih saradnika zapela kod prvog snega, što je dovelo do vanrednog stanja u Zrenjaninu.

(BILSV, 11.12.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook