Zrenjaninska vlast protiv interesa građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 07. 2014. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast protiv interesa građana

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin osudila je atmosferu na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina ukazujući da su građanke i građani Zrenjanina ponovo bili svedoci donošenja odluka bez obzira na njihove interese, razrešenja i postavljenja kadrova, stranačkog potkusurivanja i zapošljavanja.

LSV

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakao zamenik šefa odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš, na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, potvrđena je odluka da se postave plutajući objekti na jezeru u naselju Mala Amerika. Upitao je i čemu preispitivanje ako je već doneta odluka.
– Mi smo protiv postavljanja plutajućih objekata, jer smatramo da  iza svega toga stoje lični interesi vrha vlasti u gradu Zrenjanina. Koristeći svoju vlast, zloupotrebljavaju svoj položaj i samim tim, upotrebljavaju javna dobra protivno volji stanovnika tog naselja, a zarad sopstvenih interesa – objašnjava Vaš. Dodao je da je gradska vlast je stavila svoj dobitak na prvo mesto iako su stanovnici naselja Male Amerike javno izrazili svoj bunt protiv remećenja njihovog reda i mira, uništavanja lepog parka i jezera, u čemu im se Liga pridružila. 
Sa druge strane, navodi odbornik Vaš, o investicijama i projektima u Zrenjaninnu se i ne priča.
– Zaobilaznica se više ne spominje, iako je bila tema i obećanje pre dve godine. Verovatno se sada i to, kao i ostale investicije stavlja po strani, jer se u plutajućim objektima ili splavovima vidi veća korist, ne za grad, nego za samu vlast – ističe Vaš.
– O atmosferi koju zrenjaninska vlast proizvodi govori i činjenica da je Gradska izborna komisija na nastavljenoj sednici, koja je održana tik pre sednice Skupštine, većinom glasova potvrdila dodelu mandata odborniku Radovanu Tihomiroviću protivno i članu 48. Zakona o lokalnim izborima – zaključio je Vaš. Pozvao je gradsku vlast da prestane da se bavi interesima pojedinaca iz vlasti i počne da poštuje interese Zrenjaninki i Zrenjaninaca.

(BILSV, 01. 07. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook