Zrenjaninska vlast protiv interesa građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 07. 2014. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast protiv interesa građana

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin osudila je atmosferu na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina ukazujući da su građanke i građani Zrenjanina ponovo bili svedoci donošenja odluka bez obzira na njihove interese, razrešenja i postavljenja kadrova, stranačkog potkusurivanja i zapošljavanja.

LSV

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakao zamenik šefa odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš, na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, potvrđena je odluka da se postave plutajući objekti na jezeru u naselju Mala Amerika. Upitao je i čemu preispitivanje ako je već doneta odluka.
– Mi smo protiv postavljanja plutajućih objekata, jer smatramo da  iza svega toga stoje lični interesi vrha vlasti u gradu Zrenjanina. Koristeći svoju vlast, zloupotrebljavaju svoj položaj i samim tim, upotrebljavaju javna dobra protivno volji stanovnika tog naselja, a zarad sopstvenih interesa – objašnjava Vaš. Dodao je da je gradska vlast je stavila svoj dobitak na prvo mesto iako su stanovnici naselja Male Amerike javno izrazili svoj bunt protiv remećenja njihovog reda i mira, uništavanja lepog parka i jezera, u čemu im se Liga pridružila. 
Sa druge strane, navodi odbornik Vaš, o investicijama i projektima u Zrenjaninnu se i ne priča.
– Zaobilaznica se više ne spominje, iako je bila tema i obećanje pre dve godine. Verovatno se sada i to, kao i ostale investicije stavlja po strani, jer se u plutajućim objektima ili splavovima vidi veća korist, ne za grad, nego za samu vlast – ističe Vaš.
– O atmosferi koju zrenjaninska vlast proizvodi govori i činjenica da je Gradska izborna komisija na nastavljenoj sednici, koja je održana tik pre sednice Skupštine, većinom glasova potvrdila dodelu mandata odborniku Radovanu Tihomiroviću protivno i članu 48. Zakona o lokalnim izborima – zaključio je Vaš. Pozvao je gradsku vlast da prestane da se bavi interesima pojedinaca iz vlasti i počne da poštuje interese Zrenjaninki i Zrenjaninaca.

(BILSV, 01. 07. 2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook