Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

ZRENJANIN - Delegacija Grada Zrenjanina u kojoj su bili predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, njegov zamenik Predrag Jeremić i član Gradskog veća Tibor Vaš, boravila je u zvaničnoj poseti bratskom gradu Aradu, saopšteno je iz Martonovog kabineta.

Aleksandar Marton

Poseta je upriličena povodom tradicionalne manifestacije "Dani Arada", koja je ove godine održana od 19-28. avgusta, a tokom koje se, slično zrenjaninskim "Danima piva", organizuje čitav niz posebnih programa.

- Boravak u Aradu predstavljao je priliku da se sa čelnicima tamošnje lokalne uprave razgovara o aktuelnim dešavanjima u obe sredine i saradnji u narednom periodu. Prijateljske veze Zrenjanina i Arada održavaju se gotovo pet decenija, intenzivirane su tokom poslednjih desetak godina, a karakterišu ih razmena iskustva i programa u oblasti privrede, kulture, sporta " piše u saopštenju. Kako se navodi, kontakti između predstavnika Zrenjanina, Arada i Temišvara, doprineli su i da pojedini investitori, prethodno locirani u ovim sredinama, otvore pogone i u Zrenjaninu, a iskustva u otvaranju industrijskih zona koje je imao Arad u značajnoj su meri primenjena i kod nas.

- Naši rumunski prijatelji zainteresovani su za sve vidove saradnje, a mi smo predložili da u narednom periodu intenziviramo saradnju u oblasti razmene mladih sportista i manifestacija kulture. O modalitetima saradnje će još biti reči, a posebno je značajno što o ovome razgovaramo u trenutku kada očekujemo da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju. Tada će biti otvorene brojne nove mogućnosti za korišćenje EU fondova, a samim tim i za ozbiljne projekte prekogranične saradnje. Arad u tom smislu vidimo kao pouzdanog partnera i njegova će pomoć sigurno biti dragocena " istikao je Aleksandar Marton. Delegaciju Zrenjanina primili su gradonačelnik Arada, George Falka, i njegov zamenik, Levente Bognar, a tokom srdačnog razgovora obostrano je ocenjeno da, u okviru regije DKMT (Dunav " Kriš " Moriš - Tisa), posebnu ulogu u unapređenju prekogranične saradnje imaju upravo Arad, Zrenjanin i mađarska Bekeščaba, drugi bratski grad Zrenjanina.

(BILSV, 31.08.2011.)

 
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Saopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook