Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

ZRENJANIN - Delegacija Grada Zrenjanina u kojoj su bili predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, njegov zamenik Predrag Jeremić i član Gradskog veća Tibor Vaš, boravila je u zvaničnoj poseti bratskom gradu Aradu, saopšteno je iz Martonovog kabineta.

Aleksandar Marton

Poseta je upriličena povodom tradicionalne manifestacije "Dani Arada", koja je ove godine održana od 19-28. avgusta, a tokom koje se, slično zrenjaninskim "Danima piva", organizuje čitav niz posebnih programa.

- Boravak u Aradu predstavljao je priliku da se sa čelnicima tamošnje lokalne uprave razgovara o aktuelnim dešavanjima u obe sredine i saradnji u narednom periodu. Prijateljske veze Zrenjanina i Arada održavaju se gotovo pet decenija, intenzivirane su tokom poslednjih desetak godina, a karakterišu ih razmena iskustva i programa u oblasti privrede, kulture, sporta " piše u saopštenju. Kako se navodi, kontakti između predstavnika Zrenjanina, Arada i Temišvara, doprineli su i da pojedini investitori, prethodno locirani u ovim sredinama, otvore pogone i u Zrenjaninu, a iskustva u otvaranju industrijskih zona koje je imao Arad u značajnoj su meri primenjena i kod nas.

- Naši rumunski prijatelji zainteresovani su za sve vidove saradnje, a mi smo predložili da u narednom periodu intenziviramo saradnju u oblasti razmene mladih sportista i manifestacija kulture. O modalitetima saradnje će još biti reči, a posebno je značajno što o ovome razgovaramo u trenutku kada očekujemo da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju. Tada će biti otvorene brojne nove mogućnosti za korišćenje EU fondova, a samim tim i za ozbiljne projekte prekogranične saradnje. Arad u tom smislu vidimo kao pouzdanog partnera i njegova će pomoć sigurno biti dragocena " istikao je Aleksandar Marton. Delegaciju Zrenjanina primili su gradonačelnik Arada, George Falka, i njegov zamenik, Levente Bognar, a tokom srdačnog razgovora obostrano je ocenjeno da, u okviru regije DKMT (Dunav " Kriš " Moriš - Tisa), posebnu ulogu u unapređenju prekogranične saradnje imaju upravo Arad, Zrenjanin i mađarska Bekeščaba, drugi bratski grad Zrenjanina.

(BILSV, 31.08.2011.)

 




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook