Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

ZRENJANIN - Delegacija Grada Zrenjanina u kojoj su bili predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, njegov zamenik Predrag Jeremić i član Gradskog veća Tibor Vaš, boravila je u zvaničnoj poseti bratskom gradu Aradu, saopšteno je iz Martonovog kabineta.

Aleksandar Marton

Poseta je upriličena povodom tradicionalne manifestacije "Dani Arada", koja je ove godine održana od 19-28. avgusta, a tokom koje se, slično zrenjaninskim "Danima piva", organizuje čitav niz posebnih programa.

- Boravak u Aradu predstavljao je priliku da se sa čelnicima tamošnje lokalne uprave razgovara o aktuelnim dešavanjima u obe sredine i saradnji u narednom periodu. Prijateljske veze Zrenjanina i Arada održavaju se gotovo pet decenija, intenzivirane su tokom poslednjih desetak godina, a karakterišu ih razmena iskustva i programa u oblasti privrede, kulture, sporta " piše u saopštenju. Kako se navodi, kontakti između predstavnika Zrenjanina, Arada i Temišvara, doprineli su i da pojedini investitori, prethodno locirani u ovim sredinama, otvore pogone i u Zrenjaninu, a iskustva u otvaranju industrijskih zona koje je imao Arad u značajnoj su meri primenjena i kod nas.

- Naši rumunski prijatelji zainteresovani su za sve vidove saradnje, a mi smo predložili da u narednom periodu intenziviramo saradnju u oblasti razmene mladih sportista i manifestacija kulture. O modalitetima saradnje će još biti reči, a posebno je značajno što o ovome razgovaramo u trenutku kada očekujemo da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju. Tada će biti otvorene brojne nove mogućnosti za korišćenje EU fondova, a samim tim i za ozbiljne projekte prekogranične saradnje. Arad u tom smislu vidimo kao pouzdanog partnera i njegova će pomoć sigurno biti dragocena " istikao je Aleksandar Marton. Delegaciju Zrenjanina primili su gradonačelnik Arada, George Falka, i njegov zamenik, Levente Bognar, a tokom srdačnog razgovora obostrano je ocenjeno da, u okviru regije DKMT (Dunav " Kriš " Moriš - Tisa), posebnu ulogu u unapređenju prekogranične saradnje imaju upravo Arad, Zrenjanin i mađarska Bekeščaba, drugi bratski grad Zrenjanina.

(BILSV, 31.08.2011.)

 




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook