Beograd konačno da prizna da je Crna Gora nezavisna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Beograd konačno da prizna da je Crna Gora nezavisna država

PODGORICA – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da je Zakon o slobodi veroispovesti probudio nacionalističke snage. U Srbiji, kako kaže, reaguju kada god misle da se ugrožava mogućnost reinstalacije velikosrpskog projekta.

LSV

- Danas uloga SPC u Crnoj Gori kojom se upravlja iz Beograda, otrpilike u simboličkom smislu  treba da ima ulogu kao što je Sedmi bataljon imao za vreme Miloševićeve diktature  kao prisustvo države Srbije u Crnoj Gori - kazao je Kostreš za podgorički „Portal analitika“.

Zbog toga je i pojačana nervoza zbog donošenja zakona, koji je, ocenjuje Kostreš, potpuno regularan.

- Crna Gora ima apsolutno pravo da donese takav zakon i uređuje svoja unutrašnja pitanja. Nije suština u Zakonu, suština je u urušavanju ideje o mogućnosti da se jednog dana reosnuje velikosrpska ideja. Zbog toga se oni bune i u vlasti i u opoziciji, i oni ne reaguju agresivno prema Crnoj Gori, oni reaguju agresivno i prema građanskoj Srbiji koja kaže da je Crna Gora samostalna i ima pravo da uređuje unutrašnje odnose - kazao je Kostreš.

Prvi korak za rešenje problema crnogorske zajednice bio bi da zvanični Beograd konačno prizna i pomiri se sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna država.
 (SzILSV, 02.02.2020)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook