Čanak: LSV podržava pravo SPO-a da smeni Srećkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV podržava pravo SPO-a da smeni Srećkovića

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava pravo svakog koalicionog partnera da postavlja ministre u resorima koji mu pripadaju i niko nema pravo da se meša u odluku Srpskog pokreta obnove  o tome ko će biti ministar dijaspore i vera, izjavio je danas predsednik LSV Nenad Čanak.

Nenad Canak

Kako je prenela agencija Beta, Čanak je rekao da on lično nije ni za smenjivanje niti protiv smenjivanja ministra dijaspore i vera Srdjana Srećkovića, nego da je reč o principu da svaka stranka može da postavlja ministra u resoru koji joj je koalicionim dogovorom pripao.

– Niko nema pravo da se meša u izbor SPO-a ko će biti ministar u resoru za koji je odgovornost preuzeo SPO i SPO ima pravo da ga zameni, a ostali koalicioni partneri imaju pravo da to prime isključivo na nivou primanja k znanju, tim pre što nije u pitanju problematična osoba – rekao je Čanak. Lider LSV je naveo da je za Ligu moglo da bude problematično da bivši portparol Slobodana Miloševića (Ivica Dačić) bude ministar policije ili da "Miloševićev Albert Šper" (Milutin Mrkonjić) bude opet na poslovima izgradnje infrastrukture.

– Ako je to moglo da se podvede pod diskreciono pravo stranaka, tek onda ne vidim zašto je ovo postalo toliki problem – naveo je on. Čanak je rekao da je prilikom formiranja Vlade Srbije postignut jasan dogovor da kadrovska rešenja za pojedine resore preuzimaju pojedine stranke.

– Dakle, stranke preuzimaju odgovornost, i samim tim, da bi tu odgovornost mogle da nose moraju imati i mogućnost kadrovskih rešenja koja će biti u skladu sa nivoom odgovornosti – rekao je Čanak.

(BILSV, 07. 02. 2012.)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook