Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".

Nenad Čanak

Inicijativa u proceduri
- Drugi svetski rat je završen pre 66 godina, pa preživeli nacisti ni dan-danas ne mogu mirno da spavaju - rekao je Čanak. On je podsetio da je inicijativa za produženje važenja Zakona o lustraciji, koju je podnela LSV, još u skupštinskoj proceduri, ali je sa njega skinuta oznaka "hitno". - To ne znači da postupak za promenu zakona i produžetak njegovog važenja nije u proceduri, već samo da je sa njega skinuta oznaka hitno - objašnjava Čanak. Na pitanje ko je skinuo tu oznaku, Čanak je rekao da to pitanje treba uputiti predsednici Skupštine Srbije i funkcionerki Socijalističke partije Srbije Slavici Đukić-Dejanović.

SPS bi prvi trebalo da podrži lustraciju
- Oni koji najviše zapomažu da je kasno za lustraciju, a to rade u poslednjih deset godina otkako zakon postoji, moraju da objasne kakva ih to nečista savest tera na to. Šugavo prase najviše se češe - ocenio je Čanak. Prema njegovim rečima, Zakon o lustraciji bi na prvom mestu trebalo da podrži SPS, jer bi time skinuli sa sebe "odijum devedesetih" i doveli sebe u poziciju da "najzad budu ozbiljni ljudi koji su se suočili sa prošlošću". Čanak je dodao da su Liga, SPO i demokrate spremne da podrže lustraciju, da to treba da učine i ostale stranke, ali je ocenio da sada, nekoliko meseci pre izbora, neće biti političke spremnosti da se uvaži inicijativa LSV i da se Zakonu o lustraciji produži važenje.

(BILSV, 15. 11. 2011.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook