Grujić i Papuga posetili Ruske slovo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Papuga posetili Ruske slovo

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga posetili su danas Novinsko izdavačku ustanovu Ruske slovo, gde ih je direktorka Martica Tamaš upoznala sa 67-godišnjom delatnošću ove jedine novinske i izdavačke ustanove na rusinskom jeziku.

LSV

Osnivač ustanove je Nacionalni savet rusinske nacionalne zajednice, a finansira ih Vlada AP Vojvodine preko Sekretarijata za kulturu i javno informisanje. Delatnost Ustanove Ruske slovo je izdavanje nedeljnih informativnih novina Ruske slovo, mesečnika - dečijeg časopisa Zahradka, omladinskih novina Mak, izdanja za kulturu i književnost Svetlosc, knjiga na rusinskom jeziku, a ova novinska kuća ima i dnevnu informativnu agenciju na internetu Rurhenpress.
Pokrajinski sekretar Slavisa Grujic je pohvalio napore da izdanja budu kvalitetna i redovna, a takođe i naglasio da sekretarijat sprema nove kriterijume prema kojima ce se raspoređivati sredstva za novinsko izdavacke ustanove na jezicima nacionalnih zajednica, a na koje ce uticati odnosi  izmedju Pokrajine i Republike. Olena Papuga je istakla da će, dokle god ne bude donet Zakon o finasiraju Vojvodine i vraćeni izvorni prihodi Vojvodini, pitanje opstanka izdavačkih ustanova na jezicima nacionalnih zajednica a i njihovo redovno finansiranje biti pod znakom pitanja.

(BILSV, 18. 09. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook