Grujić i Papuga posetili Ruske slovo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Papuga posetili Ruske slovo

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga posetili su danas Novinsko izdavačku ustanovu Ruske slovo, gde ih je direktorka Martica Tamaš upoznala sa 67-godišnjom delatnošću ove jedine novinske i izdavačke ustanove na rusinskom jeziku.

LSV

Osnivač ustanove je Nacionalni savet rusinske nacionalne zajednice, a finansira ih Vlada AP Vojvodine preko Sekretarijata za kulturu i javno informisanje. Delatnost Ustanove Ruske slovo je izdavanje nedeljnih informativnih novina Ruske slovo, mesečnika - dečijeg časopisa Zahradka, omladinskih novina Mak, izdanja za kulturu i književnost Svetlosc, knjiga na rusinskom jeziku, a ova novinska kuća ima i dnevnu informativnu agenciju na internetu Rurhenpress.
Pokrajinski sekretar Slavisa Grujic je pohvalio napore da izdanja budu kvalitetna i redovna, a takođe i naglasio da sekretarijat sprema nove kriterijume prema kojima ce se raspoređivati sredstva za novinsko izdavacke ustanove na jezicima nacionalnih zajednica, a na koje ce uticati odnosi  izmedju Pokrajine i Republike. Olena Papuga je istakla da će, dokle god ne bude donet Zakon o finasiraju Vojvodine i vraćeni izvorni prihodi Vojvodini, pitanje opstanka izdavačkih ustanova na jezicima nacionalnih zajednica a i njihovo redovno finansiranje biti pod znakom pitanja.

(BILSV, 18. 09. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook