Grujić posetio galeriju Save Šumanovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 30. 07. 2013. | Komentara: 0

Grujić posetio galeriju Save Šumanovića

ŠID - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je juče Šid, gde je razgovarao sa predsednikom šidske opštine Nikolom Vasićem i predsednikom Skupštine grada Branislavom Maukovićem. 

grujic

Potpredsednik vojvođanske vlade posećuje vojvođanske opštine, kako bi se upoznao sa prilikama i problemima u kulturi, medijima i informisanju. Na susretu sa novinarima, nakon razgovora u opštini, potpredsednik Grujić je podsetio da je 3,7 miliona dinara izdvojeno za podršku kulturnim institucijama i medijima u Šidu.

Uz dve galerije, u kojima su izložena dela Save Šumanovića i slikara naive Ilije Bašičevića Bosilja, novčana podrška pružena je Kulturno-obrazovnom centru, Radio Sremu i Sremskim novinama, a finansiran je i otkup knjiga za ovdašnju biblioteku.

- Razgovarali smo o pomoći koja je neophodna lokalnim manastirima, kao i o rešavanju problema predstavljanja značajnog arheološkog nalazišta Gradina. Najvažnije je da smo otvorili dijalog. Rukovodstvo vaše opštine najbolje zna šta su najvažniji problemi koje u okviru naših i mogućnosti opštine možemo da rešavamo, a u tome će nam svakako pomoći obostrano poverenje kao temelj te buduće saradnje - rekao je Slaviša Grujić.

Potpredsednik Vlade Vojvodine posetio je i Galeriju Sava Šumanović i razgovarao sa Vesnom Burojević, direktorkom ove institucije u kojoj se čuva legat od 417 dela našeg čuvenog slikara. Uz slike nastale tokom boravka slikara u Šidu, izložen je i jedan deo njegovih dela nastalih u Parizu. Galerija je nastala zahvaljujući poklonu slikareve majke, koja je uz slikarske radove, zaveštala i kuću u kojoj se galerija danas nalazi. U istom objektu je smešten deo arheoloških nalaza sa preistorijskog lokaliteta Gradina, koji takođe zaslužuju savremeniju, ambiciozniju i samostalnu postavku.

(BILSV, 30. 07. 2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook