Grujić posetio galeriju Save Šumanovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 30. 07. 2013. | Komentara: 0

Grujić posetio galeriju Save Šumanovića

ŠID - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je juče Šid, gde je razgovarao sa predsednikom šidske opštine Nikolom Vasićem i predsednikom Skupštine grada Branislavom Maukovićem. 

grujic

Potpredsednik vojvođanske vlade posećuje vojvođanske opštine, kako bi se upoznao sa prilikama i problemima u kulturi, medijima i informisanju. Na susretu sa novinarima, nakon razgovora u opštini, potpredsednik Grujić je podsetio da je 3,7 miliona dinara izdvojeno za podršku kulturnim institucijama i medijima u Šidu.

Uz dve galerije, u kojima su izložena dela Save Šumanovića i slikara naive Ilije Bašičevića Bosilja, novčana podrška pružena je Kulturno-obrazovnom centru, Radio Sremu i Sremskim novinama, a finansiran je i otkup knjiga za ovdašnju biblioteku.

- Razgovarali smo o pomoći koja je neophodna lokalnim manastirima, kao i o rešavanju problema predstavljanja značajnog arheološkog nalazišta Gradina. Najvažnije je da smo otvorili dijalog. Rukovodstvo vaše opštine najbolje zna šta su najvažniji problemi koje u okviru naših i mogućnosti opštine možemo da rešavamo, a u tome će nam svakako pomoći obostrano poverenje kao temelj te buduće saradnje - rekao je Slaviša Grujić.

Potpredsednik Vlade Vojvodine posetio je i Galeriju Sava Šumanović i razgovarao sa Vesnom Burojević, direktorkom ove institucije u kojoj se čuva legat od 417 dela našeg čuvenog slikara. Uz slike nastale tokom boravka slikara u Šidu, izložen je i jedan deo njegovih dela nastalih u Parizu. Galerija je nastala zahvaljujući poklonu slikareve majke, koja je uz slikarske radove, zaveštala i kuću u kojoj se galerija danas nalazi. U istom objektu je smešten deo arheoloških nalaza sa preistorijskog lokaliteta Gradina, koji takođe zaslužuju savremeniju, ambiciozniju i samostalnu postavku.

(BILSV, 30. 07. 2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook