Grujić posetio galeriju Save Šumanovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 30. 07. 2013. | Komentara: 0

Grujić posetio galeriju Save Šumanovića

ŠID - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je juče Šid, gde je razgovarao sa predsednikom šidske opštine Nikolom Vasićem i predsednikom Skupštine grada Branislavom Maukovićem. 

grujic

Potpredsednik vojvođanske vlade posećuje vojvođanske opštine, kako bi se upoznao sa prilikama i problemima u kulturi, medijima i informisanju. Na susretu sa novinarima, nakon razgovora u opštini, potpredsednik Grujić je podsetio da je 3,7 miliona dinara izdvojeno za podršku kulturnim institucijama i medijima u Šidu.

Uz dve galerije, u kojima su izložena dela Save Šumanovića i slikara naive Ilije Bašičevića Bosilja, novčana podrška pružena je Kulturno-obrazovnom centru, Radio Sremu i Sremskim novinama, a finansiran je i otkup knjiga za ovdašnju biblioteku.

- Razgovarali smo o pomoći koja je neophodna lokalnim manastirima, kao i o rešavanju problema predstavljanja značajnog arheološkog nalazišta Gradina. Najvažnije je da smo otvorili dijalog. Rukovodstvo vaše opštine najbolje zna šta su najvažniji problemi koje u okviru naših i mogućnosti opštine možemo da rešavamo, a u tome će nam svakako pomoći obostrano poverenje kao temelj te buduće saradnje - rekao je Slaviša Grujić.

Potpredsednik Vlade Vojvodine posetio je i Galeriju Sava Šumanović i razgovarao sa Vesnom Burojević, direktorkom ove institucije u kojoj se čuva legat od 417 dela našeg čuvenog slikara. Uz slike nastale tokom boravka slikara u Šidu, izložen je i jedan deo njegovih dela nastalih u Parizu. Galerija je nastala zahvaljujući poklonu slikareve majke, koja je uz slikarske radove, zaveštala i kuću u kojoj se galerija danas nalazi. U istom objektu je smešten deo arheoloških nalaza sa preistorijskog lokaliteta Gradina, koji takođe zaslužuju savremeniju, ambiciozniju i samostalnu postavku.

(BILSV, 30. 07. 2013)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook