Kostreš: Posle Kongresa na sceni drugačija LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Posle Kongresa na sceni drugačija LSV

NOVI SAD – Nakon sutrašnjeg IX Kongresa treba očekivati drugačiju Ligu socijaldemokrata Vojvodine - Ligu koja će se agresivnije boriti za interese građanki i građana Vojvodine i koja će uvek u prvi plan stavljati samo interes Vojvodine, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

U izjavi novosadskim novinarima, Kostreš rekao da će se nakon Kongresa videti nova LSV koja će imati mnogo novih lica, mladih i stručnih, spremnih da se bore. Odgovarajući na konstataciju novinara da je Liga socijaldemokrata Vojvodine na prethodnim izborima ostvarila najbolji rezultat u istoriji, a da istovremeno nikad nije imala manje učešće u vlasti, Kostreš je rekao da je to normalno u političkom životu i da je to strana politike koja nije lepa, a koja pokazuje da nisu važni izborni rezultati, već okolnosti.

Pomirenje promašaj

– Očigledno je da naši koalicioni partneri, sa kojima LSV dugi niz godina sarađuje i sa kojima će sarađivati u budućnosti, nisu ostvarili očekivani rezultat. Očigledno je da je pomirenje, koje je nazivano istorijskim, a koje se dogodilo pre više od četiri godine, bilo promašaj, jer su socijalisti samo oprali biografije i vratili se na onu stranu gde su oduvek i pripadali – ukazao je on. Kostreš, ipak, napominje da takva situacija ne treba da obeshrabri Ligu socijaldemokrata Vojvodine, niti ljude koji sa njom veruju u ideju decentralizovane, regionalizovane, građanske i evropske Srbije.
– To ne treba da nas dovede u situaciju da se predajemo, nego samo znači da Liga socijaldemokrata Vojvodine na sledećim izborima mora biti  još jača, kako bi od nje zavisilo u kom pravcu će ići i Vojvodina i Srbija – istakao je Kostreš.

Kontinuirano dobri rezultati

Zamenik predsednika LSV je ukazao na to da Liga kontinuirano, iz izbornog ciklusa u izborni ciklus, ostvaruje bolje rezultate, te da do sada nije bilo padova.
– Iako naši oponenti stalno žele da kažu da u Ligi nema promena, LSV se konstantno transformiše i puno radi na izgradnji unutrašnjih partijskih institucija, na promociji ljudi i na jačanju naše ideje. Verujemo da možemo više. U periodu koji dolazi posle ovog Kongresa radićemo još intenzivnije i snažnije i ja mislim da vreme Lige socijaldemokrata Vojvodine tek dolazi – kazao je Kostreš.
On je istakao i da je ideologija u LSV uvek na prvom mestu, podsetivši da program nije menjala od osnivanja.
– Dvadeset dve godine zalažemo se za zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu Vojvodine garantovane Ustavom – rekao je Kostreš dodajući da je Vojvodina ligašima uvek bila na prvom mestu.

(BILSV, 07. 12. 2012.)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook